Ik zal je vertellen waarom het goed uitpakt voor je Frans als je oefent met spelletjes.

Omdat het veel plezier geeft en weinig tijd kost. En daar bovenop krijg je er een gratis spelletje bij!

Ik heb in de vorige blogs een aantal tips gegeven en ben heel benieuwd hoe het gaat. Alweer wat vocabulaire herhaald en herkend? Zinnetjes geoefend die tot een verrassend gesprek hebben geleid? Dan wordt het nu nog leuker!

Tip 1: Ga eens dobbelen

dobbelstenen

Het gaat om Frans praten, en dat kan ook met een spelletje. Ga bijv. met dobbelstenen aan de slag. Zo kun je de getallen oefenen, de maanden van het jaar, de dieren. Bijv. als je 1 gooit, noem je de getallen 1-10, bij 2 noem je de getallen 11-20 etc. Voor de maanden kun je bij 1 janvier et février noemen, bij 2 mars et avril etc. Of noem 1 dier als je een 1 gooit (een koe, une vache), 2 dieren als je 2 gooit (een hond en een kat, un chien et un chat) etc. Bepaal je eigen spelregels en als je van een beetje competitie houdt, kun je de scores bijhouden. Doe een wedstrijd met jezelf of met je vriendin die hetzelfde oefent. Zo maak je het extra spannend?

Tip 2: Pak er kaarten bij, bijv. het Frans Taalkwartet of het gratis kwartetspel van Nuffic

Nuffic kwartet

Ook met kaarten kun je leuk oefenen. Er zijn Franse kwartetten te koop. Maar ik heb hier een kwartetspel van Nuffic voor je, gratis en voor niks. Even downloaden en printen op dik papier, en je hebt er vele malen plezier van!

Naar kwartetspel Nuffic

Waren deze tips nuttig voor je? Laat het me weten door mij te mailen.
Wil je nog meer tips ontvangen? Stuur mij dan een mail.
Wil je je Frans oefenen in een ontspannen workshop, meld je dan direct aan.

Kijk ook op

Naar facebook van Parler avec Repas

en

Naar Instagram van Parler avec Repas

voor meer nieuws van

A bientôt,
Eugénie