In mijn vorige blog vertelde ik over de Thalys en de buurvrouw. En over de collega met wie je Frans kunt oefenen. Nu kan die Thalys even niet, maar een praatje met je collega natuurlijk wel, misschien wel via Zoom of Teams. Heb je dat inmiddels gedaan? Ging het goed? Een beetje zoeken naar woorden, maar toch, je hebt het gedaan en kreeg een compliment. Dus het werkt!
Wil je nog meer tips om makkelijk en plezierig met je Frans bezig te zijn?

Frans oefenen moeilijk? Mais non!

Tip 1: denk positief

Uiteraard gaat het niet zonder slag of stoot. Zorg dat je daadwerkelijk Frans kunt praten met anderen en neem de adviezen ter harte. Je wilt tenslotte zelfverzekerder worden, en dat doet niemand voor jou. Je moet het zelf bedenken en doen! Uit de weg gaan helpt niet. Wat wel helpt is positief zijn. Zeg tegen jezelf dat je het kunt. Plak een geeltje op de klerenkast waarop je het compliment schrijft dat je al binnen hebt. Het helpt om met een positieve stemming de volgende Franse uitdaging aan te gaan.

2 makkelijke ideeën om je Frans te oefenen met Parler avec Repas

Tip 2: oefen leuke situaties

In 2 stappen een leuker Frans gesprek met ParleravecRepas

Kies nu niet meteen de meest ingewikkelde situaties om je Frans in de praktijk te brengen. Misschien is één van je kinderen net bezig om de woorden voor kledingstukken te leren: le jean, le blouson, le T-shirt. Hé, die komen je bekend voor. Alleen de zinnen eromheen, dat is iets meer nadenken. Kijk er een keer doorheen en doe met je kind een rollenspel. Bijv. in de kledingzaak. Kopen en verkopen, wie kiest welke rol? Of in het restaurant, bestel koffie met gebak (tarte aux pommes) en geef een dikke fooi (un pourboire). Of ga samen aan de slag in de tuin en leer spelenderwijs le persil, le thym, la jacinthe (hyacint). Jullie leren er allebei van en je hebt vette pret!

Waren deze tips nuttig voor je? Laat het me weten door mij te mailen.
Wil je nog meer tips ontvangen? Stuur mij dan een mail.
Wil je je Frans oefenen in een ontspannen workshop, meld je dan direct aan.

Kijk ook op

Naar Facebook van Parler avec Repas

en

Naar Instagram van Parler avec Repas

voor meer nieuws van

A bientôt,
Eugénie