Frans luisteren en kijken: verslavende Netflixserie in Parijs, met vele filmsterren uit de Franse cinéma, een genot voor ogen en oren!

Lekker onderuitzakken op de bank en netflixen is met het winterse weer nu wel heel aantrekkelijk. Et en même temps (en tegelijkertijd) een graantje meepikken van de Franse cultuur. Alors dan heb ik hier mijn ultieme aanrader: een pakkende Franse serie op Netflix: Dix pour Cent.

De serie is echt verslavend!

Er zijn 4 seizoenen van 6 afleveringen elk. Het draait allemaal om ASK (Agence Samuel Kerr), een agentschap voor de filmindustrie. Mathias, Andréa, Gabriel en Arlette houden zich dag en nacht bezig met hun business, namelijk coûte que coûte ervoor zorgen dat “hun” acteurs en actrices mogen spelen in de films waarvan ze het scenario hebben bemachtigd. Lukt het, dan is de opbrengst voor ASK 10%, et voilà de naam van deze verslavende serie.

Wat is er zo leuk aan?

  • Er doen echte grote namen uit de filmwereld mee, zoals Isabelle Huppert, Juliette Binoche, Monica Belluci, Isabelle Adjani, Fabrice Luchini e.a.
  • Werk en privé lopen continu door elkaar, en dat leidt tot veel stress en dolkomische situaties. Denk aan een acteur die vlak voor de opnames de hik krijgt, een actrice die op zoek is naar de ware liefde, een kinderfeestje dat behoorlijk uit de hand loopt, interne concurrentiestrijd met bijtende en grappige opmerkingen over en weer.
  • “Relations, poignon et problèmes” (relaties, poen en problemen) komen ruimschoots aan bod.
  • Er wordt natuurlijk in rap tempo gesproken, maar door luisteren en ondertiteling steek je ongemerkt een heleboel op van de prachtige Franse taal.
  • De serie speelt zich af in Parijs, en dat levert hele mooie beelden op.

Ik wens je veel kijkplezier, en laat me even weten wat je ervan vindt door mij te mailen.
Wil je nog meer tips ontvangen? Stuur mij dan een mail.
Wil je je Frans oefenen in een ontspannen workshop, meld je dan direct aan.

Kijk ook op

Naar facebook van Parler avec Repas

en

Naar Instagram van Parler avec Repas

voor meer nieuws van

A bientôt,
Eugénie