Sober recept voor Goede Vrijdag

De vastentijd, van Aswoensdag tot Pasen, is van oudsher een tijd voor versobering. Deze laatste week voor Pasen, de Goede of Heilige Week, krijgt daarbij nog meer aandacht omdat Witte Donderdag en Goede Vrijdag dagen van bezinning zijn. In de keuken leidt dat tot minder vlees, minder zoet, minder uitbundig. Maar beslist niet minder smaakvol! Probeer dit recept maar eens uit en je zult merken dat versobering heerlijke maaltijden oplevert.

Vegetarische pot-au-feu met geraspte kaas voor 4 personen

Voorbereiden : 10 minuten
Koken : 1 uur

Wat heb je nodig?

foto recept vastentijd ingrediënten

4 winterwortels
3 preien
1 ui met daarin 2 kruidnagels gestoken
3 knolrapen
1 selderijstengel
800 g aardappels
250 g kaas, zoals belegen of gruyère, in niet al te kleine blokjes
enkele takjes tijm en peterselie, en een paar blaadjes laurier
peper en zout

Hoe maak je het klaar?

  • Snij de schoongemaakte wortels in schijfjes, de preien in ringen en de selderijstengel in stukjes. Schil de knolrapen en snij in blokjes.
  • Doe alle groenten, samen met de ui, in een grote pan en voeg tijm, peterselie, laurier, peper en zout toe en breng aan de kook.
  • Laat vervolgens 25 minuten doorkoken op een zacht pitje. Schep regelmatig om.
  • Doe de blokjes kaas erbij en laat 10-15 min. doorsudderen.
  • Snij intussen de geschilde aardappels in blokjes en voeg toe. Na 10-15 min. zullen de aardappels gaar zijn, maar check tussendoor dat de blokjes niet te zacht worden.
  • Roer voorzichtig om en serveer. Bon appétit!

Is dit recept je goed bevallen? Laat het me weten door mij te mailen.
Wil je nog meer tips ontvangen? Stuur mij dan een mail.
Wil je je Frans oefenen in een ontspannen workshop, meld je dan direct aan.

Kijk ook op

Naar Facebook van Parler avec Repas

en

Naar Instagram van Parler avec Repas

voor meer nieuws van

A bientôt,
Eugénie