Hoe deze tips je helpen om (beter) Frans te praten

Je zit in de Thalys en de buurvrouw vraagt hoe laat de trein arriveert in Brussel. « Euh, en fait, chais pas », en verder kom je niet. Je duikt weg, je maakt jezelf kleiner, vindt niet de juiste woorden. Einde gesprek.

Les Frans in Brabant

Wat doe je daaraan?

We zijn nu eenmaal allemaal verschillend van aard en van aanpak. De één praat makkelijker Frans dan de ander. Als jij het niet zo makkelijk vindt, dan zijn er wel degelijk manieren om makkelijker Frans te praten en meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Ik geef je in deze blog tips om te oefenen en te zorgen dat je je in een volgend Frans gesprek meer op je gemak voelt.

Tip 1: stel het niet langer uit

Neem 3 vervelende situaties in gedachte en bedenk wat die met je doen. Je begint te zweten, je krijgt een rood hoofd, je voelt je ongemakkelijk. Kortom, je weet je geen raad.

Wil je dat keer-op-keer blijven meemaken of wordt het tijd om daar verandering in te brengen? Als je vindt dat het nu wel eens afgelopen moet zijn, dan ben je eraan toe om de zaken vanaf nu anders aan te pakken. Zet dat in je hoofd en schuif het niet langer voor je uit!

Tip 2: bepaal doel en datum

Als je je alleen meer op je gemak wilt voelen, is dat natuurlijk lekker vaag. Verbind er een termijn aan, zet jezelf voor het blok: over 3 maanden op datum x stel ik mijn collega (van wie ik weet dat die ook Frans praat) een vraag over zijn vakantie.

Franse les in Brabant

Je werkt er naar toe, je haalt alles uit de kast om te oefenen, je gaat op datum x het gesprek aan en je krijgt feedback. Persoonlijke feedback waar je heel concreet iets van opsteekt. En daar bovenop: je voelt je helemaal blij. Super, op naar het volgende doel mèt termijn en datum!

Waren deze tips nuttig voor je? Laat het me weten door mij te mailen.
Wil je nog meer tips ontvangen? Stuur mij dan een mail.
Wil je je Frans oefenen in een ontspannen workshop, meld je dan direct aan.

Kijk ook op

Naar facebook van Parler avec Repas

en

Naar Instagram van Parler avec Repas

voor meer nieuws van

A bientôt,
Eugénie